Købmandsgårdens Bjesklaug

Bjeskstuen

Min start med bjesk var i 1973, da Hirtshals Handelsstandsforening og Hirtshals Kommune i samarbejde med Signe havde fået lavet en flaske med byvåben på den ene side og den anden stod der 1973 specialbryg Signes Julebjesk. med fulgte en pose med urter som skulle trække i Brøndum et vist antal dage. Opskriften er i Signes bjeskbog nummer 22. Da jeg kom i lærer som maler i 1960 ved Bernhardt Tornby som havde butik og værksted i Nørregade. Var vi flere gange oppe at male ved Signe og de kom også sammen privat. I 1982 sprang jeg min akillecene og havde god tid, så fik jeg Inga til at kører mig ned til Signe som boede i Nørregade oven på ved biografen. Da jeg med krykker gik op ad trappen gik Louis Nielseen, Lokalbanken ned, han var en flittig bruger af  Signes bjesker, Det jeg kom efter var nogle opskrifter og nogle fif til hvordan man blander med mere, det endte med en blodrødsbjesk.

Hun fortalte også, at hun i 1981 havde fået en bestilling på 200 flasker bjesk. Til Danske Bank I København, som skulle bruges til gaver men så mange ville hun aldrig  lave mere, i dag har jeg 32 rene essenser i syltetøjsglas. Men det er i en større målestok, når vi skal lave til butikken i Købmandsgården, for der bliver solgt 15-1700 flasker om¨året fordelt på Tjømajs, Klitbjesk, og en julebjesk.

Fra nu af, vil vi lave en Specialbjesk af og til, som vil bleve solgt sammen med de tre faste bjesker.

Købmandsgårdens Bjesklaug vil lave et par udflugter om året, den første vil blivet til Råbjerg Kirke som har et dejligt område op mod Råbjerg Mile, den anden kan gå til janus knøt og  fosdalen.

Håber at få en masse medlemmer, der evnt., vil med ud at plukke urter eller bare være med

Tilmelding til: Købmandsgårdens Bjesklaug på følgende måde:

www.tornbygk.dk eller tlf: 98977166

juelhansen@has.dk eller tlf: 23413095 

 

 

 

.

 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Helle Kjersgard | Svar 14.04.2020 10:11

Hej Bjesklauget.
Vi har tradition for at få en Bjesk fra Thornby Bjesklaug til påskeforkosten i Aarhus. Nu er flasken tom og vil høre om I har nethandel?

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

09.09 | 09:55

Flot og oplysende Nye Hjemmeside . . 🤩 👏

...
30.07 | 18:03

Er der kræmmermarked i morgen?

...
26.06 | 10:03

Er der mulighed for at aftale et besøg med en skoleklasse og få en rundvisning i bla smedjen?

...
24.03 | 15:40

Desværre lejer vi ikke lejligheden ud mere.

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE